Avui: 09:00-22:00 h 932526409 690693452
Temps de lectura 3 min.

Tots els hiverns ens plantegem què fer per mantenir un bon estat de salut i com podem reforçar el nostre sistema immunitari per estar sempre al 100%. La millor manera que tenim de promoure la salut és fer-ho mitjançant la prevenció.

La funció del nostre sistema immunitari és defensar l'organisme dels atacs i invasions d'agents infecciosos com ara bacteris, virus, fongs i paràsits. Quan el nostre sistema immune no està en nivells òptims sol ser a causa d'una mala alimentació, l'estrès, a no descansar prou i, per descomptat, a l'absència de la pràctica d'esports, és a dir al sedentarisme.

Mantenir la salut en forma tot l'hivern

COM PODEM ENFORTIR EL NOSTRE SISTEMA IMMUNOLÒGIC?

En primer lloc, hem de cuidar la nostra alimentació, tenir una dieta variada, equilibrada i rica en minerals com el zinc i les vitamines A, B, C i E. La vitamina A protegeix les nostres cèl·lules respiratòries i millora la immunitat de la pell, la B augmenta les defenses, la C ajuda al sistema immunològic a treballar bé i la E reforça aquest sistema per la seva capacitat antioxidant.

El consum de cítrics i verdures ens ajuda que el nostre sistema immunitari estigui en perfectes condicions. En canvi, és fonamental evitar el consum de fregits i aliments refinats.

Alguns dels aliments que podem recomanar per incorporar aquestes vitamines són, per exemple, tomàquet, espinacs, pastanaga, carabassa, peixos, ous, llegums, taronges, llimona, kiwi, bròquil, fruits secs i espàrrecs, a més d'un clàssic a la nostra cuina com és l'oli d'oliva.

Fer exercici de forma regular no només ajuda a mantenir una bona forma física, sinó que ens ajuda a disminuir el risc de patir altres malalties i combatre infeccions. Caminar 20 minuts diaris, córrer, nedar o anar a classes de zumba o pilates, amb una rutina d'entre 2 i 3 cops per setmana farà que et sentis molt millor.

En tercer lloc cal parlar d'una cosa que és ben conegut per tots: dormir bé. Quan no descansem bé i estem adormits es produeixen efectes perjudicials per a la nostra salut, ja que un bon descans és un factor important per poder equilibrar el nostre sistema immunològic. Quan dormim poc les nostres cèl·lules no es reparen adequadament.

Gestionar l'ansietat i l'estrès és una cosa que també té un gran impacte dins del nostre sistema immune: quan estem alterats i estressats som molt més propensos a contraure malalties. Realitzar exercicis de respiració profunda i tècniques de meditació són una més que bona alternativa.

Els excessos sempre són perjudicials i, sobretot, si parlem de forma més específica d'alcohol, que influeix negativament al sistema immune, i del tabac, que redueix el flux sanguini i deteriora les vies respiratòries, augmentant el risc d'infeccions.

L'ús de probiòtics ajuda a enfortir el sistema immunitari i també són molt importants per a la salut gastrointestinal. Podem consumir-los en lactis fermentats o en càpsules. També, una dieta rica en fibra i lliure de greixos saturats, ajuda a enfortir el sistema. Patir grans contrastos de fred i calor, encara que sembla lògic, és una de les causes que més refredats provoca.

Mantenir la sal

Acudir a la farmàcia de confiança pot ajudar-nos a enfortir de forma natural el sistema immunològic, ja que podem adquirir productes com l'equinàcia o l'all negre. Aquest últim és un producte molt de moda per ser molt utilitzat en la nova cuina ja que, després de la fermentació que pateix, és un producte molt més oxidant que l'all convencional, a més de no ser indigest.

També destaquem la gelea reial que és immunoestimulant i posseeix propietats antibacterianes i antivirals. Sobre el zinc ja hem indicat que reforça les nostres defenses i, a més, accelera el combat contra la grip.

Amb aquestes pautes podem augmentar les defenses del nostre organisme, enfortir el sistema immunitari de forma completament natural i prevenir refredats, infeccions i grips durant aquest hivern.

Si tot i això la nostra salut no és òptima, és molt important no automedicar-nos i acudir al centre sanitari més proper perquè ens avaluïn adequadament, ja que l'automedicació no és una actuació aconsellable.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris