Avui: 09:00-22:00 h 932526409 690693452
Temps de lectura 2 min.

Factors com la pol·lució o el tabac han contribuït a que augmenti la incidència de les al·lèrgies. Els símptomes en què es poden manifestar poden ser molt molestos i afectar la qualitat de vida i el benestar de qui les  pateix.

 Si pateixes al·lèrgia, pots seguir una sèrie de consells que t'ajudaran a combatre-la. I recorda que la millor manera de prevenir els símptomes és evitar el contacte amb els al·lèrgens, per al que és important tenir un diagnòstic.

Descobrim una mica més sobre què són les al·lèrgies, els seus símptomes i com pots millorar la teva qualitat de vida davant d'elles.

QUÈ ÉS UNA AL·LÈRGIA

Es pot definir l'al·lèrgia com una reacció exagerada de l'organisme davant d'una cosa que ell considera potencialment perillós, però que en realitat és innocu. En aquest intent de defensar-se, el teu sistema immune desencadena una reacció que té moltes manifestacions possibles i variades.

QUINS SÓN ELS SEUS SÍMPTOMES TÍPICS?

Els símptomes típics són en la seva gran majoria desencadenats per una mateixa substància que allibera el teu sistema immune quan ha detectat l'al·lergen. Aquesta substància és la histamina, de manera que la majoria de fàrmacs que s'usen de tractament són els antihistamínics.

Símptomes habituals:

 • En mucoses: conjuntivitis.
 • En vies respiratòries: rinorrea, esternuts, congestió nasal, asma.
 • A la pell: urticària, eritema, angioedema, picor, dermatitis atòpica.
 • Aparell digestiu: nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea.

En al·lèrgies amb símptomes oculars i nasals, el més habitual és que les causin al·lergens ambientals, com pol·len, pols o pèl.

Els casos més greus són els que es coneixen com a reacció anafilàctica. Si es produeix, cal acudir immediatament al metge. Aquesta pot produir ofegament i inflamació de la llengua o la glotis.

LA PREVENCIÓ, EL MILLOR TRACTAMENT

Alguns dels recursos amb què es compta davant les al·lèrgies són:

 • Tractaments orals. Milloren la resistència i disminueixen els símptomes.
 • Netejadors de mucoses. Per als ulls, pots fer servir tovalloletes específiques per netejar pestanyes, celles i tot el conjunt ocular; i per les fosses nasals, aigua de mar.
 • Aromateràpia. Ajuda a netejar l'aire i a augmentar les defenses del tracte respiratori superior.
 • Preparar el fetge. Una desintoxicació hepàtica ajuda a filtrar al·lergens i a protegir el sistema immunitari.

Com millorar la qualitat de vida si pateixes al·lèrgia

PREVENCIÓ A CASA

En la situació actual, l'ús de la mascareta en els casos d'al·lèrgies ambientals pot ajudar-te a evitar el contacte amb aquests al·lèrgens.

Però recorda que a casa també pots entrar en contacte amb ells. Per a això, segueix alguns consells que t'ajudaran a disminuir els símptomes:

 • Ves amb compte amb la roba estesa, pot ser una font d'al·lèrgia.
 • Ventila bé els espais.
 • Passa l'aspirador millor que l'escombra.
 • Aspira o renta amb més freqüència la roba com mantes, cortines o fundes de sofà, si a casa hi ha algú al·lèrgic.

En tots els casos, l'al·lèrgia requereix un diagnòstic clínic. Si sospites que pateixes d'al·lèrgia, acudeix a un especialista. Surt de dubtes i consulta amb la teva farmàcia com a primer pas.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris